Saturday, May 13, 2017

funny

hi assalammualaikum.
hehe.

banyak sangat kisah sedih di sini. so i think, i should post something funny kot.
tak funny sangat tapi ok lah sebab cerita ni bukan cerita sedih.

these are just funny and embarrassing moments of my life that i remember.

1. one day i was in an elevator with quite lots of women in there and i accidentally 'tersiku' this girl.


"terima kasih" i said.

it took me 2 seconds to realize that i should say "sorry"........


2. i had an exam that day, i decided to go to the toilet and felt like there was something wrong with my cloth. there were 3 boys and a girl walking behind me. as i wanted to go downstairs, this girl said to me there were bloodstains on my freaking uniform. yeah thanks girl for not telling me earlier.

3. i was on a flight and there was this cute boy sitting in the next row. to make a story short, it was time to leave and everyone was lining up to walk out from the plane. he then saw me, and i was trying to act cool but i ended up terhembus tahi hidung. HAHAHAHAHAHAHAHAHA

4. this is an old one, my dad asked me to take the 'control tv' which was like 4 inches away from me.
then i got up, went to the kitchen and took chili sauce. "nah" i said. "asal sos cili lak ni" my dad asked. and that moment i realized, my dad said "ambikkan control tv" bukan "ambikkan sos cili" hahahaha, i still think this was kinda funny.

5. one day, i was so proud that i can ride a motorcycle because i did it with my brother the other day. so i was super confident that i can ride my friend punya motor. she was like "boleh ke ni?" "serious ke?" and i was like "yeah..trust me" and ended up langgar pagar rumah. sebab aku panic and then instead of tekan break, aku pulas handle tu. hahaha. motor jatuh, my friend and i sempat lompat.
and i was laughing so hard sebab cam kelakar but all my friends didn't find it funny at all. diorang semua buat muka serious sebab very worried. then i was like "crap! motor hajar!" but everything was ok tho. motor hajar pun ok. the next day, they told my other friends about it, and then laughed their ass off. and aku pulak yang diam. HAHAHAHA


Saturday, February 18, 2017

im very boring

hi assalammualaikum,



it has been a while, aye? hehe sorry i've been fangirling over a tv series, called 'Riverdale' and
one of the casts is from NZ, and his accent is just too cute.

the last post i did was 2 months ago so i decided to do a little update on what's going on. haha.

well, nothing much. my life after spm is pretty boring. i got a lot of plans before spm but here i am now, eating, sleeping and crying over sad movies.

i realized that finishing high school is depressing.
losing friends are one of the reasons why.

the friend that you never thought of leaving you, finally did.
the crush you like, will never like you back.
and you gotta do pretty much of everything by yourself now.

gotta be independent and moving forward i guess that's how it works, they say.

bangkit lah, Najihah!! sudah sudah lah menjadi seorang yang loser.

Friday, December 9, 2016

the end of high school

"missing school"- ayat cliche.

im trying to not be cliche but u know thats the truth about the whole situation of leaving school.
i told you, im gonna do another post about school. haha so here we go.

as much as i hate to say this but im just gonna admit, i love my school.

yeap, there. i've said it.

takde dah pak din yang annoying asyik panggil nama aku nak pinjam pen lah, testpad lah, pensel la, buku la semua benda nak mintak! mengada!

takde dah nak marah cakap "pakai iphone tapi pen sebatang pun takde" kat pak din. hahahahaha xD

takde dah nak trolled budak laki cakap cikgu panggil, "nanti math masuk pusat sumber" hahahaha padahal kaki troll semua. "nanti sains sukan masuk bilik gerakan" aduh.

no more kata carut dari cikgu izawati.

temi yang suka menari tiba tiba bila bosan, pastu nyanyi kuat kuat buat macam ada marhaban je kat kelas.

takde dah pakwe terlarang (cikgu izawati bagi nama), iaitu hakeem dan yasir. gay couple hahahahahaha, wth. no worries, yasir already has a girlfriend so dont cry ye adik adik manis di luar sana.

serious hakeem ngan yasir ni cam bercinta duh, dari form 3 lagi aku perati. hahahaha

no more making fun of this pakwe terlarang. hahaha

no more makeup tutorial dekat kelas xD

aduhai :')

nak pau pau makanan kat kawan kawan.

pastu nak berdebat, nak bergurau ngan cikgu izham yang suka cakap pasal kahwin, pastu farah pun cakap "cikgu, nanti saya kahwin ngan cikgu" aduhai hahahaha tersasul cam mana lah farah ni. terdiam terus cikgu tu, nak. cikgu yang suka cakap pasal poligami hahahaha sampai ika bersuara "ey cikgu gatal" dengan innocent punya tone suara.

takde dah cia cia ngan cikgu rahman. aduhai. nak bergurau apa semua. paling ingat masa extra class geo, leha tengah represent pasal terumbu karang and then cikgu cakap "kenapa air laut masin?" yang paling tak tahan tu semua buat muka serious tengah fikir kenapa masin, memang lama gak lah fikir kan, pastu dah fed up teka, cikgu terus cakap "SEBAB MANIS NYA SEMUA PERGI KAT AWAK" weh kelakar gila semua gelak tak cukup nafas. aduhaiiiiii cikgu cikgu.

entah lah rindu lah lepas ni nak usik adik adik junior, nak usha adik adik kacak (sebab yang sebaya semua dah ada girlfriend hahahaha)

nak making fun of rambut hafiz.

me: "hafiz ni asal macam tak mandi doh"
pak din: "weh apeh, ko tengok diorang kutuk ko"
hafiz: "takpe biar Allah je balas"

HAHAHA dengan suara redho nya.
 
no more pranks on budak laki, sorok beg belakang almari, sorok kasut bawah meja sampai kawan merayu nak balik HAHAHAHA weh aku tak jahat, kawan ko yang jahat.

takde dah nak baca cerpen kuat kuat waktu bm

hm tkde dah kisah seram yang menyakitkan hati. eh saje je cakap sakit hati.

ingat lagi awal tahun..tengah study math kat surau waktu petang, takde orang masa tu.
hanya bereenam je. pastu tengah cerita cerita seram ngan kengkawan pastu fokus kejap jawab math,
aku masa tu sakit kepala, baring kejap, and then sekali speaker kat depan tetibe berbunyi "teeeeettt..." lama gila. semua terkejut then bangkit "weh bangun weh, study tempat lain" kelakar siaa aku pun cuak jugak tapi sebab tengah sedap baring tu dengan pening kepalanya dia jadi lembab sikit. bodoh gila sia rasa masa tu.

takde bahan alip kuat makan, apa semua dah. gurauan je semua tu alip. semoga kau tak terasa hati. xD

takde gossip dengan farid dah. "eh, nak tau tak..hm" haha ayat cliche dia.

takde dengar dah geng hazi punya pekikan, gaduh apa semua haha comel.

haih rindu rindu rindu rindu.

takde dah nak desire desire dah waktu rehat xDDDD aduhai. bye tok lela xxx

there are lots of things i wanna say but em i just dont know how to put them into words.


so here is a video:




Friday, October 14, 2016

school;



spm is in 3 weeks, so im pretty busy with school, and studies you know.

thinking of leaving Tok Lela is pretty depressing. i've been studying here for 5 years.
since form 1 to form 5.

lots of memories have been created here. from A to Z.

there are good ones and bad ones.
there are radiant ones, and miserable ones.

but well that's life, what can i say?

i still remember back to when i was in form 3 and about to sit for PT3, my friend asked me, 

"where do u wanna go after pt3?" 

well, i answered that i wanna go far, leaving this school because i hate it, i hate the humans in there, it feels like i've been living in a prison for all those years. 

and she asked me again.

"don't u love this school?" 

i said, i hate it. why should i love it tho? 

but if u ask me again today, my answer would be different, totally different from 2 years ago. 

man, i love this school so much. 

now, i'm petrified and cheerless. 

first, i'm scared if my results is not okay
second, i'm scared to step to another part of life. 
third, i'm scared to get out of this comfort zone, alone.


[side note: lol now i think back, i probably will do another similar post like this, telling how i miss school and what-so-ever but well school is not even finish yet and im already missing school, lmao.]

Friday, August 12, 2016

moody; kecelaruan emosi

i am very much stress right now. everything seems wrong,

my mood changes in seconds. very quick. and i hate that (i mean, thats probably bc we are girls)

still stress dengan math. math , math and math.

"what the heck is wrong with u, Math. im trying to be nice here."

lots of chapters to catch up, and im still lost in the ocean of smartass kids.

semua dapat jawab, dan saya masih lemas dalam lautan.
-celaru.
-blank.

everytime waktu math, and tak dapat jawab, serious rasa nak nangis. rasa macam loser sangat.


Sunday, July 17, 2016

syawal 12

ye saya baru nak beraya. nak spam gambar sebab suka hati saya la. eh?

rumah nazifa ni, tu yang pakai tshirt biru, tudung hitam tu dia.

ultraman zero! (aku dah pengaruh ngan muadz)

ye aiskrim aishah sedap. aum

ni teacher haja, one of our fav teachers. nyeh nyeh

ye ultraman lagi...dan spiderman?? mungkin?

happy family gamaknya ni. 

ye najihah bersama makanan lagi

rumah teacher ewa

jangan dicium kawan tu, kanjai dia

nak bagi rumah meriah, jemput lah eh.

double chin exposed! (rumah hajar)



tangkap gambar ni supaya boleh tulis caption "siapa nak duk sebelah ni"




"ah takde jangan ngengada" *letak pasu bunga*

happy en




hahaha gambar ni ah cam bingung siaaaaa

Monday, July 11, 2016

ego

assalammualaikum.

ive been very sad lately. entah lah, masuk form 5 ni, sedih dia teruk betul. dengan breakdown nya, dengan tension nya.

trial nak dekat, dan aku masih stress dengan math.

sumpah, aku rasa bodoh sangat. tengok kawan kawan semua naik meningkat. aku kecundang teruk.

tapi alhamdulillah lah, ujian mid term ari tu, naik lah dari ujian 1 ari tu.

dan datang pulak berita (lama dah cerita ni masa puasa ari tu) yang kawan aku punya mak ni sakit. hm sedih jugak lah tapi aku malas nak tunjuk concern sebab aku bukan jenis suka tunjuk. tapi aku concern ok.

dan it hit me hard how she can be happy in front of us with all these problems, tak tau lah sama ada dia memang kental atau dia tak berapa nak pikir sangat atau dia memang sedih tapi buat buat tak sedih.

dengar berita sebegini, aku rasa lagi sedih. tertusuk rasanya.

aku tak suka bila aku tengah sedih, pastu ada kawan tengah ada problem besar dari aku, dan aku rasa sangat down sebab dia ada problems tapi dia ok dan aku masih sedih dengan ujian Allah yg takde lah berat mana ni. haish

rasa diri ni lembik dan lemah.

"macam ni ke rupa nak berjihad di jalan Allah kalau ujian kecik ceni pun ko takleh handle? lembik semacam je." - tertampar.

Thursday, February 11, 2016

roller coaster

somewhere in Miami; 1:59 am


"everyone asleep?" asked david to nobody (he thought)
"not yet" chris answered
"me neither" zayn interrupted.
"thank god, i thought i was the only one left. so everyone is wide awake huh?"

"seems like it" zayn said.

then everything goes silent. everyone is quite. just a sound of the river flowing, it was calm.

"i got a horror story" david spoke
"oh great, great time too, okay tell us!" chris said

it was 2 o clock in the morning.

"so..." david begun.

"have you guys ever heard of the biggest fun fair ever, i think people call it darkland.."

chris and zayn suddenly burst out laughing.

"what the heck is a darkland?" zayn burst out

"i dont know, they probably just wanted to copy disneyland so they did darkland because you know disneyland is like fun, cute and for kids and full of mascots of mickey mouse and disney cartoons character, you know what i mean, but darkland...they kind of made it a little different than disneyland. it was like a nightmare but fun..i guess..."

"ok this is weird but interesting, go on" chris said

"..well darkland attracted so many adults and kids too.."

"ok now this is totally not making any sense, if its a nightmare and stuff, why do people still go there? and kids too?" zayn wondered.

"come on, zayn. there are certain families out there who are so weird, this is a common thing ok" chris said

"..zayn is right, when i first heard this story, i was shocked too but hear me okay? darkland was very famous during those days, they were not just in one location like disneyland. darkland is like touring, they were everywhere during summer, everyday. today they are in NYC, the next day, you will find them in New Jersey. and that's kind of make sense why they were so famous that day. so one day, the founder got an idea to build a very huge roller coaster somewhere in Miami, they wanted to not tell everyone where the location is because they thought it was not necessary, they didnt want anyone to believe this story. okay back to the story. they built this huge roller coaster in just 2 weeks. it was ridiculous, right? considering that it was like 1880 something, for sure there we no advanced equipments  and they made it in just 2 week, it's just mind blown, like how? so the founder, David Kjerbelks, did it. there was a very huge roller coaster, they attracted so many tourist.."

David stopped, he drank a cup of water and continued

"...so one day, the roller coaster was shaking a little bit and the workers begun to worry and they told David about it. they closed darkland for a couple weeks to fix the problems and they opened it back, still got lots of visitors. and suddenly at noon, the roller coaster fell down, everyone started screaming, and there were so many people fell down from that high place, it was terrifying. blood was everywhere. everyone was screaming and crying so loud. there were moms lost their children, husbands lost their wives, a friend lost their best friend. it was a sad day. the world heard the story. it was the saddest day of all time. everyone mourned. david got into prison because later that day, one of the workers told the cops that David didn't let anyone to fix the roller coaster, he thinks it was better like that, he wanted to see blood. and after weeks, David killed himself.."

"that's all??" chris asked not satisfied

"..im not finish yet. he escaped from the prison and killed himself at his workplace, the darkland.."

and all of sudden, david's voice changed.

"..you wanna know where he killed himself? here, right at this place where you camped out right now and around you right now, there were blood, dead bodies everywhere.."

his face changed into an old man and he begun to laugh like an evil.

zayn and chris were freaked out and they started to run away

they opened their tent and got out but then they realized it was a different place, there were people everywhere and blood. all of sudden, people started to scream hysterically, running everywhere. dead bodies fell to the ground.

zayn hold chris' hand and ran away right after he realized that none of these were real. but david was there. looking at them with a cynical smile on his face.

Monday, December 14, 2015

VERY RANDOM

assalammualaikum, hai!

just want to tell you that this world is subhanaAllah amazing.
and how Allah has created us, humans, the nature and the space, the galaxies, the skies, the ocean.

SubhanAllah, lawa nyaaa, indah nya. tak terungkap. and somehow it can get to a point where everything is just mind blown and ya Allah, amazing!

entah lah, amazing kan betapa banyak nya bahasa dalam dunia ni. and i always wonder how the heck people can create languages pada zaman dahulu. kalau tengok movie pasal zaman batu, bahasa diorang tu macam bahasa alien weh, tak faham satu apa pun dan kalau lah pada zaman batu itu, masyarakatnya bercakap seperti sedemikian, macam mana boleh tercipta nya bahasa yang proper macam sekarang? like how can "huha guga kiki kaka" can change into "hai nama saya aminah"?

do u get me? im pretty sure none of u will get me. hm its okay. hm.

ok well.
sometimes, if im at the mall or an airport or anywhere, i like to sit in the corner and looking at people. no, not like staring into their eyes like a killer, mashaAllah girl. u know just casually looking at people, tengok ragam orang. lol

and then i realized, everyone has different eyes, lips, nose, ears and everything and yet our features are at the same place. WOAHHHH!! we all have different faces, kau muka lawa, dia hidung penyek sikit pastu mata budak tu bulat gila, and whatever but hey, we all have the same thing on our face! and alhamdulillah for that :) but like can we please take a moment to appreciate how Allah has created these perfections. subhanaAllah alhamdulillah.

i have a lot of things to say, a lot of stuff have blown my mind already and i dont even know how to explain.

subhanAllah. everything is beautiful.

sorry this is so random, and sorry if u just like "what the heck is this kid saying" lol im just talking what was on my mind u know. ok lah bye.

Tuesday, December 8, 2015

16

Assalammualaikum wbt. im finally 16 now.

i didn't have much expectations on my birthday sebab malas nak expect apa apa haha. to me, birthday is a reminder telling u that ur getting older now and "u have to be matured and high school is going to end soon" mashaAllah, i don't want all of these to end :( but u know, you can't stop times.

so yesterday, my best friends (leha, ecah, ella, hajar dan farah) ajak pegi pekan selasa, aku masih malas nak keluar rumah (biasalah najihah memang pemalas) dan aku pun cam hm okay lah jum lah pegi. and diorg ajak pegi dalam pukul 9.

then, pagi tadi dalam pukul 8:20 centu i started to bersiap apa semua lah then dalam pukul 8:50 centu nak pakai tudung pastu tengok tengok hajar dah kat depan and i was so gelabah sebab selalu nya dia lambat dalam 5 minit centu and i told her to wait for me nak pakai tudung. pastu keluar lah pakai kasut apa semua, ambik helmet and then dah nak naik motor pastu dengar semua orang nyanyi "happy birthday to you, happy birthday to you..." pastu pusing belakang tengok semua tengah pegang kek, hadiah ngan banner tulis "SANAH HELWAH" pastu ada gambar gambar kami semua (dibuat oleh sholehah hamdan) perasaan dia masa tu rasa cam rasa nak tumbuk semua orang sebab diorang dah lama kat belakang tu rupanya. rasa terharu nak nangis sebab tengok ecah buat cupcakes, balut hamper apa semua hanya untuk aku tu ya Allah terharu nyaaa. pastu tengok pulak hadiah ngan banner dari leha tu lagi lah terharu, sanggupnya dia spent time nak tampal tampal kertas, pastu balut hadiah untuk aku, mashaAllah terharu. pastu dengan hajar bagi hadiah lagi. farah ngan ella yang bawak barang apa semua. pastu kena tiup lilin lah weh first time dalam hidup kena surprise macam ni weh. nak nangis.

bagi saya, ingat pun dah ok lah, wish pun ok. takpe. saya tak kisah. tapi bila fikir balik macam mana korang semua luangkan masa nak balut hadiah, nak pilih hadiah, nak tampal banner tu, ya Allah terharu sangat. i felt so speciall~~~ thank you so much.

pastu tahu lagi korang dah rancang buat ni dah berapa hari dah pastu siap buat group ws 'projek birthday jiha' ya Allah gigih nya korang. saya sangat sangat menghargai usaha kalian semua (nah love banyak banyak)

pastu yang ecah nya nak beli hadiah dari minggu lepas pastu gigih balut hamper lagi, haihhhh susah tu, aku pun tak serajin itu haih. dengan ada sticky note pada setiap hadiah yang diberi. hm :') sayang pulak nak bukak nak makan sebab memikirkan kegigihan engko. hahahaha.

tak tahu lah nak balas macam mana, ni esok birthday kome aku kasi telur ayam sorang sebijik, pastu kome tunggu lah sampai telur tu menetas sampai jadi anak ayam, dan jaga lah anak ayam tu sampai beso. hahah tu le hadiah aku. ok? hahahha


dan terima kasih lagi kepada sahabat sahabat, dan adik beradik aku yang wish. (hek eleh menyampah pulak rasa taip ceni bajet retis hahahahahahaha)




thank you so much, haih susah susah je. :))))

Thursday, October 29, 2015

Choki si chiko

hai assalammualaikum.

sekarang tengah musim final exam. dan alhamdulillah 4 papers dah jawab, lulus gagal tu nanti lah kita cerita lol.

btw hari ni ada cerita sedih sikit. hm

this morning, my mom and i were about to go to school and then ada jiran lalu depan rumah kasitau ada kucing siapa tah mati in front of our house. i was calm at first and then mom told me that it was our cat. and it was choki. hm.

sedih weh.

losing a pet is like losing a family member cuma bezanya family member tu lagi sayang lah kan.

aku tengok choki lama lama, pastu pegang dia punya kepala, aku usap badan dia. badan dia masih cantik. bulu dia masih lawa cuma kepala dia ada banyak darah. tak tau lah sama ada dia kena langgar ngan kereta atau sebab dia gaduh dengan haiwan lain.

:'(

sedih.

memang lah nampak cam "hek eleh kucing je pun. rilek lah" kau tak tau apa  apa, kau diam. jangan banyak cakap.

sedih dia, Allah je tau.

setiap petang aku keluar, nak main dengan dia, peluk peluk dia, melalak lagu what do u mean kat dia, dan dia masih nehen masa tu. hahaha.

dah macam adik aku dah choki ni tau. haha. walaupun dia kucing, aku manusia. dia tu boleh kira kawan baik aku dah.

kenapa dia?

dah lah dia je yang mau nak menyedeng ngan aku, adik dia yang sekor tu sombong gila, nampak aku je lari. tapi nasib baik lah engko comel tau.

tapi itulah, dah Allah nak ambik dia, nak buat cane. tu kan hak Allah.

aku redha.

semoga kita bertemu di syurga, choki.

umur kau nak dekat 10 bulan, Allah dah tarik nyawa kau. hmm. sayang kau choki :(


u will be missed (31.1.2015-29.10.2015)


Saturday, October 3, 2015

Expectations.

assalammualaikum hi.




sekadar gambar hiasan


we all living with expectation kan?? sama ada jangkaan pada orang atau pada diri sendiri.

well, i have mine too.

berharap pada sesuatu yang tak pasti, dan akhirnya kecundang. macam result exams lah. but actually i never put high expectation on my exams sebab nanti takut kecewa lol

you know that kind of feeling when people put a lot of expectations on you?

like:

orang rasa kau baik gila nak mati, kau ni tak pernah kutuk orang, tak pernah buat jahat, tak pernah tak siap hw.

HAHAHAHA ada ke orang sebagus itu? hehehehe.

eh, i don't speak for myself, (lawak la kalau ada yang expect aku baik ni). hehe.

i speak for people(is that accepted?)

you know when u put high expectations on the person u like, and then suddenly he/she turns totally a different person from what u thought.

mesti lah awak sedih kan, mesti awak rasa kecewa kan. rasa macam:

"why u have to change?? i like the old u better."
"kau lain gila doh"

so berhenti lah dari mempunyai jangkaan yang tinggi sebab takut nanti akan mengecewakan diri sendiri.

well, aku pun pernah ada high expectation on a person that i like to be friends with tapi entah lah. lain betul expectation aku tu.

dan aku pun kecewa dengan diri sendiri sebab ada jangkaan yang tinggi terhadap orang.

kau yang jangka lebih, kau yang sakit hati.

begitu lah cerita dia.

eh sebelum tu, bukan lah takleh langsung ada jangkaan.

tapi boleh agak lah kan maksud jangkaan aku ni macam mana? mashaAllah, sister.
moga moga hampa faham lah apa yang aku cuba nak sampai. eish. payah nak paham pun.


dah dah nak tidur, hw banyak. esok dah hari Ahad. 3 minggu lagi final exam pastu cuti sebulan setengah then naik form 5 nak spm. (tetibe en)

ish time flies so fast.

k lah assalammualaikum.

Friday, September 18, 2015

well hi



well, ada suatu hari, waktu rehat di sekolah, nak pi kantin.

jumpa lah old classmate ni, berjantina kan lelaki lepak di tangga, aku pun lalu lah, tak pandang muka dia. sebab aku memang tak reti nak pandang muka orang tak kira lah kat mana pun. mesti nak tunduk bawah atau pandang tempat yg nak dituju.

atau mungkin sebab aku pemalu. he he he.

pastu dah lalu tu, dia pun bercakap lah kat kawan dia.

"sombong gila dia ni"

"kau kenal dia?"

"laa, kawan sekelas aku dulu"

pastu aku pun pandang lah nak senyum tapi cam tak jadi nak senyum so aku cam ok lah bye. haha.

hm cane eh nak mulakan.

memang kawan lelaki yg aku kenal, suka kata aku sombong. walaupun memang kenyataan nya aku pun takde lah peramah mana dulu, tak pernah pun peramah ngan lelaki. so aku ni memang sombong lah en.


salahkah cara aku tu?

ye, memang aku jarang senyum kat ajnabi, tapi depends pada situasi lah.

pandang muka lelaki pun tak boleh, apatah lagi nak senyum???

i admit, kekadang tu ada lah jeles sikit bila tengok kawan kawan ada kawan yg opposite gender, tapi bila pikir balik, takkan benda macam tu pun nak jeles, yedok?

hm.

tengok perempuan bertudung, holding hands dengan pakwe, konon sweet. tapi hakikatnya??
hm ok lah itu antara dia dengan Allah lah kan.

sedih tengok realiti sekarang.

perempuan nak jaga maruah diri, kata sombong, berlagak, tak sporting, tak friendly.


********

tak nak cakap banyak takut nanti terhina banyak. perjalanan aku masih jauh,
semoga Allah pelihara kita.


ive seen a lot of people yg nampak alim masa sekolah, but then turned out so different when they grew up.

ya Allah, takutnya.

takut diri ni nanti tak boleh nak kawal iman.
takut nanti terjebak dengan gejala kemaksiatan.

Allah, semoga terhindar.

so the moral of the story,

bukan semua perempuan friendly, bukan semua perempuan sombong. maybe she's just shy, maybe she's just can't? lol.

oh btw, aren't men were supposed to low their gaze?


Tuesday, September 8, 2015

kecewa




sedih bila tengok kaum sendiri tindas kaum sendiri.

cuba lah pikir secara matang.

-ada benda yang patut dimarah, kita tenang.

-ada benda yang tak patut dimarah pulak yang kita beria nak marah. yang tak tahan tu sampai lipat lengan apa semua, nak gaduh. tup tup, diri sendiri yang salah. tak ke malu?


kekadang orang pandang pelik kenapa aku diam bila kawan kawan main tampo tampo, usik tudung aku apa semua. hahaha sampai ada yang kata jangan terlampau baik sangat, takut nanti orang pijak kepala.

astaghfirullahalazim.

rilek lah.

benda tu, orang bergurau, nak main main. bukannya dia cabut tudung kita sampai tertanggal pun, bukannya dia belasah kita sampai lebam pun. rilek.

macam aku cakap tadi lah, ada benda, kita boleh marah, ada benda yang tak payah marah pun takpe kan.


kenapa nak bazir tenaga nak marah orang? kenapa nak bazir masa nak marah orang?

apa dapat?

oh.

mungkin dapat kepuasan kut. sebab dapat marah orang, dapat buat orang lain takut dengan kita?

well, i have been in this kind of situation.
pernah lah dulu dulu, (zaman tak matang) marah orang sebab hal kecik, beria je marah pastu regret, pastu minta maaf.

kalau hang nak gaduh, cuba fikir sebelum tu. is it worth it?


hang tumbuk dia, dia tumbuk hang. pastu apa?

 nak tenung muka dia sambil buat muka ketat?

lol kelakar lah awak ni. tak sangka saya awak kelakar macam ni. (HAHAHAHA)

kalau takde orang selesai kan, nak bertumbuk sampai kawan tu mati ke macam mana? baru nak sedar? baru rasa menyesal?

mashaAllah sistur.

well, berhenti lah menindas sesama sendiri.

hiduplah secara Islam.

maaf kan aku kawan kawan. post gue ini hanya untuk memperingati sesama sendiri.


p/s: kalau lepas baca post ni nak marah sebab rasa cam aku ni bajet gila lah apa lah, sah lah kau Melayu.

tegur saya kalau ada salah silap. ampun maaf dipinta.

spread the positive vibes. peace. assalammualaikum.

Sunday, August 9, 2015

Good day.

Assalammualaikum!!



Semalam ada class trip pegi Putrajaya which is not really the best place to go. (hahaha)

by the way, ini bukan lah lawatan untuk seronok seronok. tapi untuk projek sivik. ada sedikit kajian kena buat walaupun boleh je kalau google tapi cikgu bawak jugak lah kami jalan jalan. lol. 

takde lah seronok. takde lah tak seronok.

eh mende ni?

we actually went to:

1. Taman Botani
2. Wetland
3. IOI Mall

ok lah. wasn't that bad.

banyak sesat dan merana sakit kaki. 

teringat semalam, dah habis buat kajian, pastu nak cari jalan keluar, dah pening. pusing sana, pusing sini, naik bukit ni, naik bukit tu. pastu sesat. yang paling sakit hati tu bila dah naik bukit, sampai puncak, pastu cikgu whatsapp kasitau jalan, and ended up yang jalan kitaorang pergi tu, salah. imagine, dah dekat puncak bukitt!!! terpaksa turun balik. 

pastu sampai kat bas, semua orang tunggu geng yasir. diorang jalan tak reti nak sama sama. kami pergi ke kanan, mereka pergi ke kiri. bingung. cenggitu la. ha ha ha.

nak dekat setengah jam tunggu. 

haha tu je nak kasitau. tapi ok lah tak de lah syok mana sebab i wasn't living in the moment. 

last night jugak lah seronok. dah malam baru korang ada tenaga kan??? 

berjimba dalam bas. (cam bodoh en ayat berjimba)

driver bas tu kasi diorang karok. then temi and din pun joined lah, macam concert dah aku rasa. dengan riuh rendah nyaaa. hahaha

aku dan the terawah dah lah dapat seat belakang, duk dekat dengan geng yasir. bising nya mashaAllah. nasib baik bukan muhrim, kalau tak, dah lama dah tangan melekat kat muka.



                                   

Tuesday, June 9, 2015

kbm'15

mashaAllah, i miss kbm so much right now.

cam biasa, setiap kali balik dari kem je mesti nak update blog en? hehe

ni kem bawah ikram teens. 3 hari 2 malam dekat impiana resort, hulu langat. sungai congkak lah senang citer.

sebelum pi kem tu, i memang nervous gila la youu hahaha. tangan sejuk sebab takut?? haha i have reasons why. nak explain susah.

i have this thing that always bothering me since last year lagi duh. 'afraid of people'

yess.

so i challenged myself to not afraid of people anymore by joining this camp.

last year takde join apa apa camp sebab busy. (konon)

im actually really awkward.

sooooo yeah.

****

sampai je kat impian resort, letak beg kat dorm, salam mak ayah, pastu pi join bulatan gembira kat dewan impian.

kitaorang pun intro lah to each other. nama, form, asal mana.

there were so many activities to mention tho. so enjoy gambar je lah eh?? hahaha

slot 'best study' dengan abang syed 

 
apebende tah nama tempat ni, kena masuk. 

ni time jungle trekking, which we had to go downhill. 





tempat ni paling challenging siaa. curam gila. jalan licin. 


abang dayat tangkap gambar untuk distract diorang dari tengok kaum banat. hahaha

this part was too damn funny man. HAHAHA. i cannot

aimi keluar dari terowong dengan gaya. 







tak nampak sangat eh muka aku?







banyak gambar laki je actually #sorrynotsorry

hahaha

tu cam tetibe sesat pulak ada gambar entah sesape entah kan.

***

masa last night dan last day kat kbm memang fasi sengaja seksa kitorang weh. kasi nangis. 

teringat nightwalk. memang seram gila sampai aku peluk tubuh. 

kitaorang kena blindfolded pastu semua diamm je. 
seram gak ah sebab dah lah malam pastu semua senyap. pukul 12 pagi centu gak ah. 
then kakak fasi bercakap kat depan tu, aku tak pay attention sangat sebab ngantuk gila. then dia dah habis cakap tuu, senyap balik. then tetibe abang solihin bercakap, berlakon lah lebih kurang. 

and part tu memang aku tak nak cerita balik sebab seram seyhh. seram sejuk aku menulis ni tau. teringat part abang solihin tu.

dia buat kita alami keadaan di alam barzakh. ya Allah haih. 

then esoknya, pagi pagi tu kena pi dewan then tetibe abang, akak fasi marah marah. aku pun cuak gak ah pehal ni tetibe en. 

kak atul menjerit jerit "kemain eh korang buat ceni kat kitaorang" 
suara kat atul tu dah ah kuat, huishh. 

pastu diorang panggil 6 orang peserta suruh ke depan. sebab ada buat kesalahan. aku series cuak gila ahh. then ada ahli kumpulan aku pun kena. aku series confuse sebab kakak ngan abang fasi tak cakap
straight to the point. 

then after a few minutes, diorang pasang lagu "Allah selamatkan kamu...Allah selamatkan kamu"

hahahaha birthday diorang rupanya dalam bulan ni. ingatkan apa lah haihh. cuak weh, tak terfikir langsung pasal prank ke apa.

***

pastu kitaorang ada sesi ngan ibu bapa.

memang nangis lah cerita dia. paling sedih part yang mana peserta yang mak bapak diorang belum datang ambik lagi. sebab kesian gila wehh. 

pastu part rais ahh paling menyetuh hati wehh. 

dia berucap cakap mak ayah dia bukan orang senang, pastu dia nangis nangis. ya Allah. 

paling buat aku terkejut dalam kem ni adalah bila tengok lelaki menangis. muhehehe. 

sebab weh batak lah weh tengok laki nangis, rendahkan ego diorang. wuish. mana nak tengok wui?

***

here are some photos from the last day. 

















kbye assalammualaikum. 

till we meet again, fellas. salam sayang :* 

#rindu

Another Blog :